4
annosta20
minuutitKeskitaso
vaikeusasteInfo
Kypsennysaika 1 tunti
AINESOSAT
190 g Saclà basilikapestoa
1 kg mustekalaa
1 kg perunoita
1 laakerinlehti
2 rkl. ekstra-neitsytoliiviöljyä
Suolaa maun mukaan
Tuoretta basilikaa maun mukaan
Menetelmä
1 Lisä laakerinlehdet runsaaseen kiehuvaan veteen (vettä niin paljon, että mustekala peittyy kokonaaän vedellä). Upota mustekala veteen (käytä sulatettua mustekäytä, se on mureampaa). Keitä hiljalleen 40 minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä ja anna mustekalan jäähtyä keittovedessä.
2 Pese ja laita perunat kattilaan runsaaseen veteen. Keitä kypsäksi, noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla, Kypsään perunaan haarukka uppoaa, mutta ei halkaise perunaa. Valuta vesi pois, kuori ja leikkaa perunat 2-3 cm kokoisiksi paloiksi.
3 Leikkaa mustekalat paloiksi. Laita perunat kulhoon. Sekoita oliiviöljy ja 3 rkl Saclà pestoa, lisää suola pienessä kulhossa. Kaada pestokastike perunoille ja sekoita ainekset keskenään varovasti nostellen lusikalla.
4 Annostele lautaselle ensin perunat ja niiden päälle mustekalapalat. Viimeistele annos lisäämällä ruokalusikallinen pestoa mustekalan päälle ja koristele tuoreella basilikalla. Tarjoile ja nauti!
Menetelmä
1 Lisä laakerinlehdet runsaaseen kiehuvaan veteen (vettä niin paljon, että mustekala peittyy kokonaaän vedellä). Upota mustekala veteen (käytä sulatettua mustekäytä, se on mureampaa). Keitä hiljalleen 40 minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä ja anna mustekalan jäähtyä keittovedessä.
2 Pese ja laita perunat kattilaan runsaaseen veteen. Keitä kypsäksi, noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys haarukalla, Kypsään perunaan haarukka uppoaa, mutta ei halkaise perunaa. Valuta vesi pois, kuori ja leikkaa perunat 2-3 cm kokoisiksi paloiksi.
3 Leikkaa mustekalat paloiksi. Laita perunat kulhoon. Sekoita oliiviöljy ja 3 rkl Saclà pestoa, lisää suola pienessä kulhossa. Kaada pestokastike perunoille ja sekoita ainekset keskenään varovasti nostellen lusikalla.
4 Annostele lautaselle ensin perunat ja niiden päälle mustekalapalat. Viimeistele annos lisäämällä ruokalusikallinen pestoa mustekalan päälle ja koristele tuoreella basilikalla. Tarjoile ja nauti!