4
annosta75
minuutitVaativa
vaikeusasteInfo
Nostatus ajat 2 tuntia
AINESOSAT
190 g Saclà Pesto alla Genovese (Klassinen basilika)
600 g jauhoja tyyppi 0
450 ml lämmintä vettä
7 g kuivahiivaa
25 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä
15 g suolaa
5 g sokeria
400 g stracchino-juustoa
0,5 dl maitoa
Ekstra-neitsytoliiviöljyä makuun
Tuoretta basilikaa maun mukaan
Menetelmä
1 Annostele taikinakulhoon puolet jauhoista, hiiva ja sokeri. Lorauta 20 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä ja vesi jauhojen sekaan ja aloita taikinan vaivaamine. Lisää vähitellen loput jauhot ja suola. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on vaivaantunut tasaiseksi.
2 Peitä kulho liinalla ja anna sen nousta noin puolitoista tuntia huoneen lämmössä.
3 Voitele 4 pyöreää pasitovuokaa oliiviöljyllä. Jaa taikina 4 osaan. Muotoile taikinat vuokiin. Sivele taikina pinta oliiviöljyllä ja anna taikina nousta vielä puoli tuntia.
4 Kuumenna uuni 190° C:seen.
5 Sekoita stracchino-juusto ja maito kulhossa haarukan avulla.
6 Levitä stracchino-juusto jokaisen focaccian pinnalle ja kypsennä uunissa n. 12-15 minuuttia, kunnes kuori muuttuu kullanruskeaksi.
7 Poista uunista ja viimeistele focaccia Pesto alla Genovesella. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä. Tarjoile ja auttia!
Menetelmä
1 Annostele taikinakulhoon puolet jauhoista, hiiva ja sokeri. Lorauta 20 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä ja vesi jauhojen sekaan ja aloita taikinan vaivaamine. Lisää vähitellen loput jauhot ja suola. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on vaivaantunut tasaiseksi.
2 Peitä kulho liinalla ja anna sen nousta noin puolitoista tuntia huoneen lämmössä.
3 Voitele 4 pyöreää pasitovuokaa oliiviöljyllä. Jaa taikina 4 osaan. Muotoile taikinat vuokiin. Sivele taikina pinta oliiviöljyllä ja anna taikina nousta vielä puoli tuntia.
4 Kuumenna uuni 190° C:seen.
5 Sekoita stracchino-juusto ja maito kulhossa haarukan avulla.
6 Levitä stracchino-juusto jokaisen focaccian pinnalle ja kypsennä uunissa n. 12-15 minuuttia, kunnes kuori muuttuu kullanruskeaksi.
7 Poista uunista ja viimeistele focaccia Pesto alla Genovesella. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä. Tarjoile ja auttia!