4
annosta50
minuutitHelppo
vaikeusasteAINESOSAT
Arancini
300 g keitettyä ja jäähdytettyä risottoa (resepti alla)
1 mozzarellajuusto, kuutioitu pieniin kuutioihin
120 g suolalla ja pippurilla maustettua jauhoa
2 vatkattua munaa
240 g korppujauhoja
480 ml paistoöljyä
1 purkki Saclà Mozzarellaa & Peperoncino-kastiketta 190g
Risotto
1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 hienonnettu sipuli
1 valkosipulinkynsi, pilkottu
2 rkl valkoviiniä
120 g Arborio-tyyppistä riisiä
240 ml kasvislientä
Suolaa ja pippuria maun mukaan
80 g raastettua parmesaanijuustoa
Menetelmä
1 Risotto: Kiehauta liemi ja poista lämmöltä. Lämmitä öljy pienessä kattilassa keski-/korkealla teholla ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää riisi ja kypsennä 1 minuutti. Lisää viini ja kypsennä, kunnes se imeytyy riisiin. Laske lämpö matalaksi ja lisää puolet liemestä riisiin ja sekoita, kunnes se imeytyy riisiin. Lisää jäljellä oleva liemi sekoittaen, kunnes se on täysin imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki liemi on imeytynyt. Sammuta lämpö. Sekoita parmesaani sekaan. Levitä risotto leivinpaperille ja jäähdytä jääkaapissa 1 tunti.
2 Kuumenna 3-5 minuuttia Saclà Mozzarella & Peperoncino -kastiketta 190g. Aseta sivuun.
3 Arancini: Jaa keitetty ja jäähdytetty risotto 10 palloon, 2 rkl risotto/pallo.
4 Pidä kädet kostutettuina, pyöritä risotto jokaisen juustokuution ympärille ja muotoile ne paloksi. Lisää varovasti jokaisen pallon sisään 1 rkl Saclà Mozzarella & Peperoncino -kastiketta (voit käyttä esim. pursotin pussia ja pientä pursotin kärkeä) ja sulje se huolellisesti.
5 Pyörittele jokainen pallo ensin jauhoihin, seuraavaksi munaan ja lopuksi korppujauhoihin. Säilytä jääkaapissa, kunnes kaikki valmista paistamista varten.
6 Laita öljy pieneen katillaan keskilämmölle (165–170°C). Lisää 3–4 palloa kerrallaan. varmista että öljyä on pallojen puoliväliin asti. Paista kullanruskeaksi ja käännä pihdeillä tai lusikalla. Kun väri tasaisen kullanruskea, poista öljystä ja aseta paperipyyhkeelle valumaan. Toista jäljellä olevilla palloilla ja tarkkaile lämpöä matkan varrella. Levitä Saclà Mozzarella & Peperoncino -kastiketta matalalle tarjoiluastialle. Tarjoile ja nauti!
Menetelmä
1 Risotto: Kiehauta liemi ja poista lämmöltä. Lämmitä öljy pienessä kattilassa keski-/korkealla teholla ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää riisi ja kypsennä 1 minuutti. Lisää viini ja kypsennä, kunnes se imeytyy riisiin. Laske lämpö matalaksi ja lisää puolet liemestä riisiin ja sekoita, kunnes se imeytyy riisiin. Lisää jäljellä oleva liemi sekoittaen, kunnes se on täysin imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki liemi on imeytynyt. Sammuta lämpö. Sekoita parmesaani sekaan. Levitä risotto leivinpaperille ja jäähdytä jääkaapissa 1 tunti.
2 Kuumenna 3-5 minuuttia Saclà Mozzarella & Peperoncino -kastiketta 190g. Aseta sivuun.
3 Arancini: Jaa keitetty ja jäähdytetty risotto 10 palloon, 2 rkl risotto/pallo.
4 Pidä kädet kostutettuina, pyöritä risotto jokaisen juustokuution ympärille ja muotoile ne paloksi. Lisää varovasti jokaisen pallon sisään 1 rkl Saclà Mozzarella & Peperoncino -kastiketta (voit käyttä esim. pursotin pussia ja pientä pursotin kärkeä) ja sulje se huolellisesti.
5 Pyörittele jokainen pallo ensin jauhoihin, seuraavaksi munaan ja lopuksi korppujauhoihin. Säilytä jääkaapissa, kunnes kaikki valmista paistamista varten.
6 Laita öljy pieneen katillaan keskilämmölle (165–170°C). Lisää 3–4 palloa kerrallaan. varmista että öljyä on pallojen puoliväliin asti. Paista kullanruskeaksi ja käännä pihdeillä tai lusikalla. Kun väri tasaisen kullanruskea, poista öljystä ja aseta paperipyyhkeelle valumaan. Toista jäljellä olevilla palloilla ja tarkkaile lämpöä matkan varrella. Levitä Saclà Mozzarella & Peperoncino -kastiketta matalalle tarjoiluastialle. Tarjoile ja nauti!
Herätä ruokahalu meidän kanssa
Concentrated Pasta Sauces
-
Paistettua makaronipiirakkaa tomaatti mascarpone luomukastikkeella
-
Pizzaa aurinkokuivatulla tomaatti ja valkosipulikastikkeella, grillattuja paprikoita ja pekonia